Hareøre nymfe

Årstal: 2013
Sted: Dalum Lystfiskerforening

Andvendelse:
Hvor: I vandløb med bækørred og stalling.
Hvornår: April til Oktober. Generelt fisker jeg nymfer i store størrelser fra april til juni, og små nymfer hen over sommeren. Det er naturligvis en forenklet forklaring, men ofte en god rettesnor.
Hvordan: På klubaften bandt vi ”Hareøre nymfen” i str. 12. Denne størrelse er som regel god i maj og juni måned. Fluen kan fiskes opstrøms i fri drift, men den er også super god til at fiske på tværs af åen, for der efter at lade den svinge nedstrøms, således at fluen ”skøjter” rundt i de øverste vandlag.
De fleste døgnfluer (og de største) klækker netop i maj og Juni, fiskene er stadig ret sultne, og vandtemperaturen er behagelig for fiskene. Alt dette betyder, at fiskene er friske og er parate til at bevæge sig ret langt efter føden. Fødebanen er bred, som man siger, og netop derfor skal man ikke være bange for at give fluen noget liv og bevægelse.